Door de technologische ontwikkelingen worden mobiele telefoons steeds sneller vervangen voor een nieuw toestel. De levensduur neemt steeds verder af en de telefoons raken steeds sneller verouderd. Een mobiele telefoon heeft tegenwoordig nog maar een geschatte levensduur van 18 maanden. Dat is nog niet eens genoeg om het twee jaar uit te zingen met een nieuw model. Dit is ook de reden waarom veel mensen vroegtijdig een abonnement verlengen zodat er eerder gebruik gemaakt kan worden van de nieuwe smartphone. Het oude toestel blijft vervolgens eenzaam achter op een plek in huis waar het vergeten wordt.
Wat gebeurt met de oude toestellen?
De meeste mensen bewaren oude telefoons nog altijd in huis, voor als het ooit nog te pas komt als reserve. Dat is jammer want de toestellen die vervangen worden zijn steeds meer in trek bij consumenten. De markt van tweedehands telefoons neemt toe in omvang. Dat betekent dat de vraag naar oude modellen ook groeit en ook de vraag naar refurbished modellen Als de telefoon particulier verkocht wordt dan is dit vaak tegen een lage prijs maar er zijn meer manieren om je oude toestel te verkopen.
Opkopers van oude mobiele telefoons
Er zijn tegenwoordig bedrijven die mobiele telefoons opkopen om deze vervolgens in het buitenland te verkopen of te recyclen. Dit kunnen zelfs defecte en kapotte toestellen zijn. In onder andere Engeland is dit al een heel bekend fenomeen en worden er dagelijks meer dan duizend mobiele telefoons verkocht aan dit soort bedrijven. In Nederland bestaan dit soort bedrijven ook al een geruime tijd. Echter veel consumenten zijn nog niet bekend met dit fenomeen. Er komen steeds meer bedrijven binnen deze markt. Het aantal consumenten die een mobiele telefoon aan dit soort bedrijven verkoopt groeit heel snel. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat het grootste deel van de Nederlandse bevolking gebruik gaat maken van de diensten van dit soort bedrijven. Op de homepage worden de recyclingbedrijven vermeld die mobiele telefoons opkopen.